Bratislava

Nu är vi hemma igen efter ett fantastiskt besök i Bratislava och utställningen Textiles Art of today, där vår medlem Anna Granberg deltar. En mycket spännande utställning med textila verk från konstnärer från många länder, vackert hängt i det enorma slottet mitt i staden. Ni som inte kan ta er dit, titta gärna på ett klipp från den Slovakiska televisionen som sände ett reportage på kulturnyheterna, skrolla fram till 18 min. Utställningen pågår tom den 13 dec 2015, därefter flyttas den vidare.
Här står Anna framför sina talande myggor!

annasmyggor

 

Presentation av Lena Lundgren

lena

Spår av livet är en bred titel för en utställning… jag tog fasta på livet, jorden och dess inre. Då jag jobbar med lera till vardags kändes det självklart att få med leran tillsammans med  broderierna även i denna utställning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag har ägnat många timmar åt att brodera på mina kvadratiska tyglappar. De har hängt med mig  på en massa vägar och tåg runt  omkring i Sverige och i  Grekland samt  i sängen  sena timmar när sömnen inte infunnit sig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ibland känns det som om monteringen tar lika lång tid som att brodera, det krävs tålamod med porslinsleran som krymper ca 15 procent i ugnen och lapparna som ska passas in i de små askarna…

bild1       OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

bild från min sommarateljé

 

 

Mari-Ann Levin Pölde

I mina broderier har två olika klädesplagg – T-shirt och linne – blivit de genomgående former som bär spår, Traces of Life. Kläder både bär och lämnar spår de är vår fasad utåt samtidigt som de skyddar mot omvärlden. De slits av kärlek, ålder och olika yttre faktorer. Och de bär på många minnen.
N
u har mina broderade ”traces of life” lämnat sitt ursprungshem och åkt iväg till Falun. Det känns som en stor tillfredsställelse och lättnad att ha genomfört det planerade arbetet. Återseendet i en ny miljö tillsammans med alla andra verk blir mycket spännande.

2015-05-17 12.25.13

Det innebär att mitt arbetsbord nu varit helt tom i två veckor.

2015-05-31 10.43.46

 

I veckan som gick har jag börjat fundera på ett nytt projekt. Jag börjar samla ihop inspirationsmaterial och titta i gamla anteckningsböcker och på gamla broderier. Det är roligt om det går att återvända till tidigare tankar och arbeten som kan få ett helt nytt liv.

2015-05-31 10.33.432015-05-31 10.31.37

 

2015-05-31 10.39.25