Presentation av Lena Lundgren

lena

Spår av livet är en bred titel för en utställning… jag tog fasta på livet, jorden och dess inre. Då jag jobbar med lera till vardags kändes det självklart att få med leran tillsammans med  broderierna även i denna utställning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag har ägnat många timmar åt att brodera på mina kvadratiska tyglappar. De har hängt med mig  på en massa vägar och tåg runt  omkring i Sverige och i  Grekland samt  i sängen  sena timmar när sömnen inte infunnit sig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ibland känns det som om monteringen tar lika lång tid som att brodera, det krävs tålamod med porslinsleran som krymper ca 15 procent i ugnen och lapparna som ska passas in i de små askarna…

bild1       OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

bild från min sommarateljé